Nieuws / in beeld

Verslag door Kis over De Huiskamer

Hier volgt een gedeelte van een verslag gemaakt door enkele onderzoekers van KIS. Ze zijn een aantal malen bij ons geweest en hebben allerlei mensen vragen gesteld en waren aanwezig bij evenementen, Nederlandse les en willekeurige andere bijeenkomsten.
Het is niet het gehele verslag. Hier is het gehele verslag met vanaf blz 19 het verslag over de Huiskamer. Het geeft een indruk van de kwaliteit van ons werk, gezien door onbevooroordeelde wetenschappers van de organisatie KIS.

Wat is Kis?

Doel van Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS) is een fundamentele bijdrage te leveren aan een pluriforme en stabiele samenleving. De onderwerpkeuze bepaalt het platform door eigen kennis en inzicht én door de kennisbehoefte vanuit het werkveld en de samenleving. 

Zang van Ughamadu Justice op de Melting Pot van 23/5/2019

Melting Pot is een gezamenlijk bereide maaltijd van medewerkers uit een Eindhovens bedrijf en onze vluchtelingen. In de film ziet u Ughamadu zingen oner begeleiding op piano van een van de bezoekers.

VPRO BOEKEN van 31/3/2019

Carolina Lo Galbo spreekt met onderzoekjournaliste Linda Polman over haar boek 'Niemand wil ze hebben'. Haar verhaal over het Europese 'vluchtelingenmanagement' begint in 1938. Het aantal Joden dat uit nazi-gebied probeerde te ontkomen was geëxplodeerd: er waren dringend opvangplaatsen nodig. Alle argumenten van West-Europese regeringen om de vluchtelingen níét binnen te laten waren dezelfde als nu. Wat is er terechtgekomen van de belofte van 'nooit meer' waarop het VN-vluchtelingenverdrag in 1951 was gebaseerd..

De film kun je hier bekijken

Film over Jongerenhuis en Trauma's bij vluchtelingen

Gemaakt door CALIS PRODUCTIES in opdracht van onze sponsors: KNR, FEMI en RC Maagdenhuis.

De film geeft weer, hoe problemen bij vluchtelingen t.g.v. een opgedaan trauma, worden gesignaleerd en hoe de vluchteling wordt geholpen.

De film kun je hier bekijken

Valt een man uit de lucht

Korte film VPRO Dorst ter gelegenheid van Wereldvluchtelingendag (20 juni 2018)

De korte film Valt een man uit de lucht is een bizarre, zwartkomische korte film van VPRO Dorst over hoe de Nederlander geconfronteerd wordt met de komst van de vluchteling. De film vertelt het verhaal van Ton en Ineke Korrel (gespeeld door Raymond Thiry en Jacqueline Blom) bij wie er in de tuin een vluchteling uit de lucht valt.

De film kwam online op Wereldvluchtelingendag (20 juni) en was op 15 juli te zien bij NPO3.

De film kun je hier bekijken

Interview met Dawit, bezoeker van de Huiskamer

De makers van de film hebben aan een aantal vluchtelingen gevraagd om naar de film te kijken. De reacties leiden tot verassende inzichten en bijzondere gesprekken over hoe het is je moederland achter te laten en in een ver, vreemd land een nieuw bestaan op te bouwen. 

Eén van die vluchtelingen is Dawit, 23 jaar, afkomstig uit Ethiopië en regelmatig bezoeker van de Huiskamer. Zijn bijzondere relaas vind je hier:


Sportdag 27 maart 2018

Op de laatste dag van zijn stage organiseerde Djes Koekendorp een sportdag voor de bezoekers van de Huiskamer. Djes is student Sociale Studies bij Fontys en liep de afgelopen vijf maanden stage bij de Huiskamer.

Op het programma stonden tafeltennis, een renspel met hoelahoep en flesvoetbal. Er werd fanatiek meegedaan, veel gerend en bovenal veel gelachen. Voor herhaling vatbaar dus!

 


Film van Woonbedrijf040 10 mei 2017

Het Jongerenhuis kreeg in september 2016 een nieuwe plek in de Ridderzaal van gebouw De Ridder in hartje Eindhoven. Er ontstond een ontmoetingsplek voor wereldburgers (vooral jongeren) uit alle windstreken. Hier kunnen mensen zichzelf ontwikkelen, vrienden ontmoeten, samen lunchen, sporten, leren en nog veel meer. De Huiskamer is een plek waar de jongeren zich veilig voelen, elkaar helpen en werken aan een betere toekomst. 

Het is een heel goed voorbeeld van hoe gebruikers van De Huiskamer (de wereldburgers) en de bewoners (senioren) van De Ridder elkaar vinden. Door bijvoorbeeld samen te eten, maken ze kennis met elkaars cultuur en eetgewoonten. In alle culturen is samen eten immers een goede manier om met elkaar in contact te komen. Daarom startte Het Jongerenhuis met een lunch in De Huiskamer. Ze maken er samen een succes van!!

 


M.I.A. Borders 17 februari 2016
Film over de vlucht over de Middellandse Zee


De Huiskamer, Uitzending van Studio 040 van 28 september 2016

 

Over De Huiskamer


Nachtzoen, NPO uitzending van 21 maart 2016

 

Nachtzoen, NPO uitzending van 21 maart 2016


Talkshow SPAM 20 dec 2015


Kennedymars 2015


in Huis