'Jaarverslag 2017'

Beste lezers,

Hier vindt u het inhoudelijke Jaarverslag 2017. Het vertelt wat is gebeurd in de Huiskamer op de Lichtstraat. We hebben er veel aandacht aan besteed en geeft u een goed beeld.

Mocht u geïnteresseerd zijn in onze financiën van 2017, klik dan de volgende pagina van deze website aan: 'Steun ons'.
En kies op deze pagina 'JAARVERSLAG', links onderaan.

Lees meer...

'Nieuwsbrief 8'

Beste lezers,

Er is alweer wat tijd voorbij gegaan sinds het vorige nummer van dit blad.

Er is dus ook alweer veel gebeurd: de Huiskamer is op gang gekomen, we hebben er met zijn allen een gezellige avond van gemaakt tijdens ons jaarlijks uitje en er zijn nog meer nieuwe gezichten in het Jongerenhuis bijgekomen.

Dit alles wordt verteld in deze nieuwsbrief. Ook is er weer een nieuw recept en kunnen jullie het brein breken over de laatste puzzel.

Lees meer...

'Nieuwsbrief Zomer 2016'

Waar normaalgesproken onze vluchtelingen nieuwe gronden ontdekken, waren deze zomer de rollen een keertje omgedraaid. Het beheer van de huizen droegen wij over aan onze migranten, zodat wij zelf even de drukte konden ontvluchten. Saskia ontdekte de Weense wereld, Sjaak ging met zijn motor richting De Noordkaap, Maikel maakte een survivaltrip door de Benelux, Anne-Roos was te vinden in Frankrijk, Meeske ging op verkenning door maarliefst vier landen (Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Italië) en Nikola maakte mooie dingen mee in het mooie Nederland.

Maar dat betekent niet dat er in Eindhoven niks gebeurd is. De huiskamer is bijvoorbeeld geüpgraded, Omar heeft in de tuin van alles gedaan en noem zo maar op! Het leven ging gewoon door!

Wat we nog meer bedreven, lees je in deze nieuwsbrief!

 

Lees meer...

'Nieuwsbrief Lente 2016'

Beste lezers,

Het heeft even geduurd, maar het is weer tijd om u op de hoogte te brengen van het nieuws van de afgelopen paar maanden omtrent het Jongerenhuis. De Huiskamer is open en hij draait steeds beter. Manon heeft ons verlaten, maar we hebben wel vier nieuwe bewoners. De twee nieuwe studenten stellen zich in de Nieuwsbrief voor. Nu zitten de huizen weer bijna vol - er zijn nog twee kamers voor vluchtelingen vrij, dus als u iemand weet, laat het weten!

De open dag is succesvol verlopen, en daarover vindt u verslag in deze Nieuwsbrief. Marcel, onze coördinator, is met een nieuw project begonnen, genaamd ‘fietsenmaker’, waar hij ons alles over vertelt. Verder vindt u in deze Nieuwsbrief natuurlijk ook weer een heerlijk recept, een puzzel en een interview - ditmaal met Corrie, een vrijwilligster bij het Jongerenhuis.

Bent u benieuwd naar het wel en wee van onze stichting, Huiskamer of bewoners, ook al is het geen open dag, u bent vrij om een keer langs te komen!

 

Groetjes,

Nikola Simatovic

Lees meer...

'Nieuwsbrief Winter 2015-2016'

Hoi allemaal!


Alle drukke feestdagen zijn weer voorbij en we zijn al een maand verder in het nieuwe jaar 2016, de tijd vliegt en elke week verandert er een heleboel. Zo ook sinds de laatste nieuwsbrief. Sanne, the big sister van het jongerenhuis is nu vertrokken en we missen haar nu al. Gelukkig heeft ze nog een afscheidsrede voor ons achtergelaten die u in deze nieuwsbrief terugvindt.
Met het vertrek van Sanne heeft Marcel Berends de rol van coördinator op zich genomen en deze heeft zich ontfermd over de huiskamer. We hebben namelijk een huiskamer gevonden! Daar heeft in december al 2 keer een erg leuk kennismakingsdiner plaatsgevonden, wat u terug zult zien op enkele fotootjes.
Ook hebben we een erg leuke nieuwe huisgenote die ontzettend haar best doet in de Nederlandse lessen, maar helaas zijn er nog steeds verschillende kamers vrij.
Wat u verder in deze nieuwsbrief kan lezen is hoe de crowdfundactie is verlopen, Nikola vertelt over zijn bijzondere sporten & Japan, Anne-Roos heeft een heerlijk recept geschreven en Marcel wordt aan u voorgesteld. Natuurlijk zit er zoals altijd een erg leuk spelletje in.
Mocht u zelf nog tips of vragen hebben wat u graag in de nieuwsbrief terug wil zien, laat het ons dan even weten!

Enjoy,

Manon van den Berg

Lees meer...