Tags waaronder dit bericht is gearchiveerd.
Nieuws

Project Wake Up Your Mind!

Groep mensen in de keuken die een maaltijd aan het voorbereiden zijn

Wij werden vanuit VluchtelingenWerk benaderd voor het project Wake Up Your Mind. Dit brengt Nederlandse jongeren en jongeren met een vluchtelingachtergrond met elkaar in contact.

Vluchtelingjongeren willen graag meer contact met Nederlandse leeftijdsgenoten. Nederlandse leeftijdsgenoten zijn op hun beurt vaak nieuwsgiering naar vluchtelingen. Toch weten de groepen elkaar niet altijd te vinden. Daarom brengt het project Wake Up Your Mind! hen samen. Tijdens dit project komen jongeren tussen 17 t/m 29 jaar een paar maanden wekelijks bij elkaar. Deze ontmoetingen zorgen voor meer begrip. Gelijkwaardigheid staat voorop. De jongeren bedenken samen een activiteit waar ze naar toe werken. Naast samen leuke dingen ondernemen leren de jongeren over samenwerken en organiseren.

In Eindhoven is de afgelopen maanden een groep samen gekomen. Ze wilden graag iets organiseren in het teken van ontmoeten en voor een doelgroep die het wat minder makkelijk heeft in het dagelijks leven. En die we in het dagelijks leven niet zo snel tegenkomen. Daardoor ontstond het idee om iedereen van de Huiskamer uit te nodigen. Woensdag 28 juni was het zover. In de middag is heerlijk gekookt samen met de doelgroep uit de Huiskamer waarna ’s avonds iedereen bijeenkwam in Dynamo. De sfeer was goed! Er is samen gegeten, een hoop gekletst, gezongen, gedanst en er zijn spelletjes gespeeld. Om 22.00u moesten we de gezelligheid helaas beëindigen. We kijken allemaal dankbaar terug op een geslaagde avond.