Werken bij de Huiskamer

Wil je net als onze bijna 40 vrijwilligers klaar staan om de bezoekers een warme en veilige plek te bezorgen? Dit kan door het voeren van gesprekken, het geven van lessen, het begeleiden van workshops en activiteiten. Iedere vrijwilliger zet zijn competenties in om van de Huiskamer een geslaagd project te maken. Samen stimuleren we de vluchtelingen om mee te doen en hun eigen toekomst verder vorm te geven.

Stage bij de Huiskamer

De Huiskamer is een erkend leerbedrijf. Vanuit diverse opleidingen is het mogelijk om ervaring op te doen binnen de Huiskamer in de vorm van een stage.

Voor het schooljaar 2021-2022 zijn we voorzien van stagiaires. Interesse in een stageplek voor op een later moment? Stuur je C.V. + motivatiebrief.

Soliciteer

Werken bij de Huiskamer

Wie ben jij? Je bent een positief ingesteld persoon die sterk in zijn schoenen staat. Je hebt ervaring met en kennis van de doelgroep vluchtelingen en je bent op de hoogte van asielprocedures. Je kunt mensen aansturen en motiveren. Je bent een mensen-mens. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

Wat bieden wij? Een bruisende Huiskamer, boeiende contacten met vluchtelingen, gemotiveerde collega’s en vrijwilligers. Elke werkdag eet je een heerlijke maaltijd die door de vluchtelingen zelf bereid is. De Huiskamer kan niet alle problemen oplossen, maar levert door de opvang een belangrijke maatschappelijke bijdrage aan de stad en aan de doelgroep.

De Huiskamer is trots op de vrijwilligers en nog steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Als je interesse hebt voor vrijwilligerswerk dan maken we normaal een afspraak voor een rondleiding door het gebouw en kijken we samen hoe we tijd en interesses kunnen koppelen aan de mogelijkheden binnen de Huiskamer. Dit is nu even niet mogelijk door de lock-down. Als je in het nieuwe jaar voor de Huiskamer beschikbaar bent (een keer per week, een keer per maand of voor een specifieke activiteit), dan vinden wij het fijn als je een e-mail stuurt naar info@huiskamervoorvluchtelingen.nl. Wanneer het weer mogelijk is om naar de Huiskamer te komen, nodigen wij jou uit voor een afspraak.