Vrijwilliger worden bij de Huiskamer

Rond 40 vrijwilligers staan klaar in de Huiskamer om de bezoekers, vluchtelingen zonder status, een warme en veilige plek te bezorgen. Zij voeren gesprekken, geven les, begeleiden workshops en helpen bij activiteiten. Iedere vrijwilliger zet zijn competenties in om van de Huiskamer een geslaagd project te maken. Samen stimuleren we de vluchtelingen om mee te doen en hun eigen toekomst verder vorm te geven.

Werken bij de Huiskamer

Vrijwilligers in de Huiskamer werken met mensen in een kwetsbare positie. Zowel voor de vrijwilliger als voor de doelgroep is het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt en dat het vrijwilligerswerk past binnen de visie van de Huiskamer. Om dit te bewerkstelligen starten we met een inwerkperiode voor vrijwilligers. Dat gaat als volgt:

 1. Vrijwilligers hebben met de beroepskrachten een intakegesprek
 2. In het gesprek wordt de vrijwilligersovereenkomst (die later getekend wordt) besproken en wordt de gedragscode van de Huiskamer doorgenomen
 3. Tijdens het intakegesprek wordt één of meer proefdagen gepland
 4. Na deze proefdag/proefdagen volgt een gesprek over de bevindingen van de vrijwilliger
 5. Tijdens dit tweede gesprek worden afspraken gemaakt over de werkzaamheden en geven de beroepskrachten aan wat ze verwachten van de vrijwilliger en op welke vaste (halve)dag in de week werkzaamheden worden verricht voor de Huiskamer. Deze afspraken worden opgenomen in de vrijwilligersovereenkomst
 6. Alle vrijwilligers moeten een actuele Verklaring Omtrent Gedrag hebben. De Huiskamer kan helpen bij het verkrijgen van deze VOG. Na een aantal jaren kan gevraagd worden de VOG te vernieuwen
 7. Ten slotte wordt de vrijwilligersovereenkomst ondertekend door de vrijwilliger en één van de beroepskrachten en gaat de vrijwilliger aan de slag.

Vacatures

Wij bieden vrijwilligers en stagiaires de mogelijkheid om een aantal keren aan te schuiven bij een uitgebreide lunch, die door de doelgroep voor de vrijwilligers wordt verzorgd.

 1. Stagiaire ICT

  4 of 5 dagen per week voor 3 maanden

  Zo spoedig mogelijk zijn wij op zoek naar een stagiair MBO 3e jaars of HBO 2e jaars in de ICT.

  Lees meer
 2. Lid sponsorwerkgroep

  1 keer per maand

  De huiskamer voor vluchtelingen zoekt één of twee vrijwilligers die ons voor één of twee jaar willen adviseren over benaderen van nieuwe sponsoren en het opzetten van een crowd-funding actie.

  Lees meer
 3. Gastheer / gastvrouw

  Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die samen met de doelgroep schoonmaakwerkzaamheden verricht, samen eten kookt en activiteiten gericht op ontspanning en educatie wil initiëren.

  Lees meer
 4. Contentbeheerder Huiskamer voor Vluchtelingen

  Lees meer