Vrijwilliger worden bij de Huiskamer

Wil je net als onze bijna 40 vrijwilligers klaar staan om de bezoekers een warme en veilige plek te bezorgen? Dit kan door het voeren van gesprekken, het geven van lessen, het begeleiden van workshops en activiteiten. Iedere vrijwilliger zet zijn competenties in om van de Huiskamer een geslaagd project te maken. Samen stimuleren we de vluchtelingen om mee te doen en hun eigen toekomst verder vorm te geven.

Werken bij de Huiskamer

Wie ben jij? Je bent een positief ingesteld persoon die sterk in zijn schoenen staat. Je hebt ervaring met en kennis van de doelgroep vluchtelingen en je bent op de hoogte van asielprocedures. Je kunt mensen aansturen en motiveren. Je bent een mensen-mens. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

Wat bieden wij? Een bruisende Huiskamer, boeiende contacten met vluchtelingen, gemotiveerde collega’s en vrijwilligers. Elke werkdag eet je een heerlijke maaltijd die door de vluchtelingen zelf bereid is. De Huiskamer kan niet alle problemen oplossen, maar levert door de opvang een belangrijke maatschappelijke bijdrage aan de stad en aan de doelgroep.

De Huiskamer is trots op de vrijwilligers en nog steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Als je interesse hebt voor vrijwilligerswerk dan maken we normaal een afspraak voor een rondleiding door het gebouw en kijken we samen hoe we tijd en interesses kunnen koppelen aan de mogelijkheden binnen de Huiskamer.

Vacatures

Wij bieden vrijwilligers en stagiaires de mogelijkheid om een aantal keren aan te schuiven bij een uitgebreide lunch, die door de doelgroep voor de vrijwilligers wordt verzorgd.

 1. Lid sponsorwerkgroep

  1 keer per maand

  De huiskamer voor vluchtelingen zoekt één of twee vrijwilligers die ons voor één of twee jaar willen adviseren over benaderen van nieuwe sponsoren en het opzetten van een crowd-funding actie.

  Lees meer
 2. Gastheer / gastvrouw

  Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die samen met de doelgroep schoonmaakwerkzaamheden verricht, samen eten kookt en activiteiten gericht op ontspanning en educatie wil initiëren.

  Lees meer
 3. Financieel administratief medewerker

  Min 5 uur en max 8 uur p.w. op basis van ZZP

  Per direct zoeken wij een financieel administratief medewerker op basis van ZZP.

  Lees meer
 4. Aanjager zwemles

  1 avond per week | maandag 21:00 tot 21:45

  De huiskamer voor vluchtelingen zoekt een vrijwilliger die wekelijks op maandagavond met onze doelgroep met de fiets naar het Ir.Ottenbad fietst om daar te zwemmen met de doelgroep van de Huiskamer.

  Lees meer