Huiskamer

De Stichting Huiskamer voor Vluchtelingen is verantwoordelijk voor de Huiskamer, een ontmoetingsplek in Eindhoven waar activiteiten plaatsvinden en waar vluchtelingen zonder status kunnen ontspannen en zich kunnen ontwikkelen. Dagelijks bezoeken rond de 60 vluchtelingen de Huiskamer.

Onze Missie

Ieder mens heeft recht op een menswaardig bestaan. Ieder mens moet ook de kans krijgen om iets van zijn leven te maken. Om van betekenis te zijn, zichzelf te ontwikkelen, op welke manier dan ook. Ook als je vluchteling bent en (nog) niet over de juiste papieren beschikt.

Onze missie

Onze mensen

Het bestuur van de Stichting Huiskamer voor Vluchtelingen heeft de eindverantwoordelijkheid voor de Huiskamer, twee jongerenhuizen waarin jongvolwassen vluchtelingen samenleven met studenten en een fietsenwerkplaats. In de Huiskamer wordt de dagelijkse organisatie uitgevoerd door 2 parttime beroepskrachten samen met een actieve groep van zo'n 40 vrijwilligers. De huismeesters, vluchtelingen, pakken het dagelijks beheer op.

Onze mensen Vacatures

Samenwerkingen

Wij geloven in samenwerking met partners, andere instanties. Zo versterken we ons maatschappelijk doel en elkaar. Om uiteindelijk de vluchtelingen nog beter te kunnen ondersteunen.

Samenwerkingen

Huiskamer en de buurt

De Huiskamer ontvangt niet alleen dagelijks vluchtelingen voor een maaltijd, activiteit of ontmoeting met elkaar, maar ook steeds meer buurtgenoten weten de weg naar De Huiskamer te vinden.

Huiskamer en de buurt