Tags waaronder dit bericht is gearchiveerd.
Vrijwilliger

Ik vind het interessant om wat te leren over allerlei verschillende culturen.

Britt
Britt die een kruidenpotje teruglegt in het keuken kastje

Hoi, ik ben Britt. Ik ben 21 jaar en ik studeer Sustainable Innovation aan de Technische Universiteit in Eindhoven. In mijn vrije tijd doe ik aan kano polo. Nu doe ik ook freestyle kano, waarbij je dus trucjes doet. Ik heb aan wedstrijden meegedaan, maar nu met de studie werd het iets te druk, dus dat doe ik nu niet meer.

Ik kwam het jongerenhuis tegen op kamernet. Ik dacht: ‘‘Ik heb echt een kamer nodig.’’ Daarnaast vind ik het fijn dat het door deze opzet een wat rustiger huis is. Het is niet echt een studenten-studenten huis. Ik vind het fijn dat er in die zin wat meer regels aan zijn verbonden. Verder vind ik het ook interessant om wat te leren over allerlei verschillende culturen.

Door het wonen in dit jongerenhuis, heb ik in het algemeen leren samenwonen. Wanneer je opgroeit, leef je samen met mensen die redelijk gelijk in het leven staan als jou. Hier in het jongerenhuis zijn het mensen uit allemaal verschillende huishoudens. De één eet vroeger dan de ander. Dat is toch even wennen, dus je leert ook in die zin om wat meer rekening met elkaar te houden. Soms gaat dit beter dan de andere keren, maar aan de ene kant is dit voor later ook goed om te leren. Er is meer verschil binnen achtergrond. Een andere cultuur heeft natuurlijk ook weer andere dingen die je thuis vaak doet. Andere soort muziek of laat pas gaan slapen.

Ik vind het interessant om wat te leren over allerlei verschillende culturen.

Ik vind de spelletjesavonden leuk waar we met zijn allen spelletjes spelen. Die heb ik dan ook een paar keer georganiseerd. Soms doen we dit ook alleen met de meiden. We doen ook wel eens samen met de meiden theeleuten. We hebben ook wel eens gebarbecued. Dat vind ik ook altijd leuk.

Help ons de jongerenhuizen te renoveren en het vuur van het samenwonen te laten branden.

Doneer